Українці втрачають своє головне національне багатствоГрунтовий покрив в Україні нині перебуває на межі виснаження. Нагадаємо, саме родючі грунти становлять головне національне багатство – тепер же українці його втрачають.

Сучасний стан грунтового покриву в Україні досяг критичного рівня і перебуває зараз на межі виснаження, – про це заявив директор Департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держземагентства України Олександр Краснолуцький в ході засідання Громадської ради.

За його словами, така ситуація обумовлена тривалим екстенсивним використанням земельних угідь, особливо ріллі, що не компенсувалося рівнозначними заходами з відновлення продуктивного пласта.

«З одного боку, вдосконалення технологій і нарощування виробництва сприяють збільшенню виробництва продуктів харчування, а з іншого – безсистемне та безгосподарне використання землі призводить до зниження родючості грунтів через їх переущільнення з усіма екологічними наслідками», – зазначив Олександр Краснолуцький.

Додамо, деякі Інтернет-ресурси намагаються «бити на сполох» із приводу того, що родючий грунт потай вивозиться з України.

За матеріалами: Подробности






Друкувати