Україні в Митному союзі доведеться їздити за грошима у МосквуВступ України до Митного союзу означає передачу величезних коштів, які сьогодні перебувають у розпорядженні України, самостійно витрачаються і плануються, в розпорядження іншої держави. Внаслідок чого українським владцям доведеться їздити за своїми ж грошима в Москву.

Таку думку висловив народний депутат України від партії «УДАР», колишній член українських урядів Віктор Пинзеник в ефірі телеканалу «Інтер».

«На сьогоднішній день Україна платить податків на кордоні, які збираються, 110 мільярдів гривень. Це не постійна сума, вона міняється зі зміню імпорту. На вашому екрані було опубліковано цифри цих доходів. 88% отримує Російська Федерація і голоси розподілені дуже по-братськи: 57% голосів належить Російській Федерації. Мова йде про передачу величезних коштів, які сьогодні в розпорядженні України, самостійно витрачаються і плануються, в розпорядження іншої держави і знову буде треба їздити в Москву для того щоб отримати свої ж кошти», – сказав Пинзеник.

«Я не бачу жодних переваг такого вступу, бо для того щоб спросити умови роботи, треба мати режим вільної торгівлі. А це не є елементом Митного союзу. Це не є обов’язковий елемент, для якого треба вступати в Митний союз. І Україна вже має три угоди про вільну торгівлю, на жаль немає тільки вільної торгівлі. Ми підтримуємо підписання угоди вільної торгівлі без будь-яких вилучень і обмежень. Однак досвід наших стосунків показує за 20 років, що такі вилучення застосовуються одною стороною і немає жодних гарантій, що такі вилучення не будуть застосовані у випадку Митного союзу», – заявляє економіст.

«Дірку від бублика ми вже отримали. Давайте пригадаємо харківські угоди, за якими ми нібито отримаєм газ на сто доларів дешевше. В дійсності ми платимо на 100 доларів менше, але кожного року ці 100 доларів оформляються боргом України перед Російською Федерацією. Я б дуже просив наших слухачів заглянути в невеликі за обсягом харківські угоди, ви зрозумієте, що ніякої знижки ми не отримали. Теж саме відбудеться і з вступом у Митний союз. Росія обіцяє нам дозволити купувати за цінами, за якими купують російські підприємства, але при цьому нам забувають додати, що умовами вступу в Світову організацію торгівлі Російська Федерація зобов'язалась підняти внутрішні ціни на газ до світового рівня, тобто ця перевага дуже швидко зникне. А тим більше цю перевагу легко компенсувати через можливість збору митних платежів, які в Митному союзі йдуть в спільний кошик», – вважає Віктор Пинзеник.

За матеріалами: Подробности






Друкувати
Юрий
Група: Гості 24 декабря 2012 05:33
1


Подумаешь придется ездить в Москву - а Хюндаи зачем покупали? Думаете Хюндаи пассажиров будут возить. Нетушки - на пассажирах из испытывали.