Олексій Кучеренко: Містечкові недоучені «реформатори» ставлять експерименти
Отримання великою кількістю мешканців українських міст платіжок із завищеними сумами за послуги природних монополій (газо-, тепло- та водопостачання) викликало значний резонанс в суспільстві, особливо у місті Києві. Представники адміністрації максимальною мірою намагаються виправдовувати природні монополії, мотивуючи високі тарифи збільшенням затрат щодо надання послуг.


Коментуючи висловлювання заступника глави міської державної адміністрації Петра Пантелєєва про недоцільність перерахунку по більшості платіжок за тепло, колишній міністр з питань житлово-комунального господарства України в уряді Юлії Тимошенко Олексій Кучеренко на своїй сторінці у Facebook зазначив, що «…перерахунок для жителів окремих будинків став можливим лише тому, що їх багато і вони в Києві. Влада боїться скандалів. «Програма» стовідсоткового обліку провалена і, схоже, свідомо. Постанова №1037 про погодний перерахунок імені Яценюка працює «косо-криво»».

Кучеренко також наголосив, що перед тим, як установлювати «ринкові» ціни, добре було б створити ринок з усіма ринковими атрибутами: облік, регулювання споживання, можливість відмови від послуги, можливість вибору постачальника, можливість утеплитися, прозоре регулювання, захист споживача тощо. На його переконання, «…містечкові недоучені «реформатори» ставлять експерименти. На живих людях, між іншим. А потім вручну намагаються розрулити «ринкові» відносини!»

Олексій Кучеренко вже тривалий період послідовно відстоює хибність політики українського уряду в частині регулювання ринку послуг природних монополій. «Тарифний геноцид» негативним чином відобразився на купівельній спроможності українських громадян, що спровокує ланцюгову реакцію згортання ділової активності в різноманітних сегментах національного господарства.

Тодор Марченко






Друкувати
Найбільш популярні матеріали