Скоцик прогнозує значне знецінення гривні
Початок нового 2017 року ознаменувався інтенсивним знеціненням гривні, що вже найближчим часом негативно вплине на купівельну платоспроможність громадян та започаткує новий цикл поглиблення кризи. Девальвація також прискорюватиме процеси вимивання інвестиційного капіталу і його трансформацію в активи, які менше залежать від валютних коливань.


На думку Голови Аграрної партії України Віталія Скоцика, за перші 10 днів нового року національна валюта знецінилася на 4% по відношенню до долара США. Якщо тенденція буде зберігатися, то на кінець року будемо мати 48%, а $1 коштуватиме 41-42 грн. За два дні нового року НБУ накинув кожному українцю ще 2,5 тисячі грн. боргу, докапіталізувавши націоналізований «ПриватБанк» на 107 млрд. грн. При цьому державний борг на душу населення вже зараз становить більше 137 тис. грн. на душу населення.

Знецінення гривні є одним з індикаторів відсутності стабільності в економіці країни, що негативним чином вплине на динаміку каітальних вкладень, в тому числі і залучення іноземних інвестицій. В умовах розкручування девальваційно-інфляційної спіралі соціальне напруження в країні може досягти піку і перетворитися в суттєвий деструктивний чинник для розвитку національної економіки.

Український журнал «Економіст»






Друкувати