Як Томенко конролюватиме владуВ сторону виконавчої влади в останні періоди лунають критичні зауваження щодо цільового характеру використання бюджетних коштів. Тим більше структура видатків Державного бюджету України на 2017 рік ще більше розширює люфт для зловживань. Микола Томенко, який завжди демонстрував відданість ідеям Майдану, закликає розпочати контроль за витрачанням бюджетних коштів.

Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» залучає експертів і фахівців в економічній, бюджетній та правовій сферах для того, щоб проконтролювати, куди підуть кошти платників податків – перш за все, ті, що були пролобійовані на утримання влади та її сумнівні проекти. «Рідна країна» надсилає перший інформаційний запит керівникові абсолютного чемпіона зі збільшення бюджетного утримання у 2017 році – Прем’єр-міністру Гройсману щодо фінансування Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Як відомо, у Держбюджеті-2017 фінансування Секретаріату Кабінету Міністрів збільшили більш ніж удвічі, в порівнянні з попереднім роком. Так, на Секретаріат КМУ у 2016 році виділяли 322 млн. 404 тис. грн., а в 2017-му - 737 млн. 32 тис. грн., тобто на 414 млн. 628 тис. грн. більше!

Ініціатива Миколи Томенка спрямована на те, щоб кожен громадянин України почав впливати на ефективність використання коштів платників податків. Тим самим має бути досягнута нова якість впливу громадськості на державну машину, що поступово сприятиме реальній імплементації європейської практики формування сучасних інститутів громадянського суспільства.

Український журнал «Економіст»






Друкувати