Галасюк: кожний стрибок долара робить біднішими 90% українців
Чергова хвиля девальвації гривні продемонструвала промахи монетарної політики НБУ. Націоналізація Приватбанку також певною мірою похитнула стабільність гривні. Стрімка девальвація створює передумови для паніки на валютному ринку, що може вже в другій половині січня призвести до того, що долар будуть продавати та купувати більш, ніж по 30 гривень.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк на своїй сторінці у Facebook зазначає, що Нацбанк визнає однією з причин падіння курсу гривні зниження виручки експортерів.

Вказуючи на зрозумілість для всіх названої причини, політик задає резонні запитання керівництву НБУ: Ви скажіть як виправляти будете?!? Знову душити економіку інфляційним таргетуванням? Знову виступати проти створення українського експортно-кредитного агентства? Знову встановлювати штучні обмеження для інвесторів та експортерів? Знову набирати закордонні «стабілізаційні» кредити? Це вірний шлях до зубожіння населення та згодом до дефолту країни! Кожний стрибок долара робить біднішими 90% українців і підвищує бюджетні видатки на обслуговування держборгу.

Віктор Галасюк наголошує на необхіності радикального перегляду пріоритетів монетарної політики, підтримки вітчизняного виробництва, що дасть можливість відновити довіру та добробут населення. Зазначимо, що Віктор Галасюк в останній час ініціював ряд законодавчих ініціатив, які сприятимуть покращенню інвестиційного клімату та забезпечать нарощення припливу іноземних інвестицій.

Український журнал «Економіст»






Друкувати