Курс долара панічно спекулятивний
Прискорення темпів девальвації гривні в перші дні нового року спровокувало занепокоєння українських громадян, які в найближчій перспективі намагатимуться перевести свої активи у більш надійну валюту. Ймовірність паніки на валютному ринку і відповідно подальший обвал гривні є дуже високими, що несе значні ризики як для економічної безпеки, так і соціальної стабільності.


На думку відомого українського економіста Олексія Плотнікова, те, що відбувається на валютному ринку – це пряма недоробка Національного банку, який при всіх спробах спихнути з себе відповідальність, є відповідальним за стабільність національної грошової одиниці.

За його словами, державний бюджет приймався із середнім курсом 27,2, а те, що зараз тільки перша декада січня, а він відчутно зріс – це негативно. У будь-якому випадку, прості громадяни програють. А що стосується тих фахівців, які працюють на ринку, вони самі знають, що будуть зараз робити. Якщо хтось збирався здавати валюту, то зараз курс високий. Якщо хотіли купувати, то цього робити, можливо, не варто, оскільки курс панічно спекулятивний.

Нагадаємо, що Олексій Плотніков – відомий український економіст, народний депутат України 5-го та 6-го скликання, член політичної Ради політичної партії «Соціалісти». Був членом Комітету ВРУ з питань економічної політики та головою підкомітету з питань міжнародної економічної політики. Є фахівцем з проблем фінансового менеджменту в транснаціональних корпораціях. В останній час обгрунтовує доцільність посилення соціальної спрямованості економічної політики держави.

Український журнал «Економіст»






Друкувати