Сергій Тарута: світова спільнота втомилася від нинішньої української влади
Завершення Всесвітнього економічного форуму в Давосі ознаменувалося зменшенням інтересу акул світового бізнесу до України. Цивілізовані країни вже не видають авансів у зв’язку з відсутністю зі сторони Києва системних дій щодо формування сучасних інститутів громадянського суспільства та інститутів ринкової соціально-орієнтованої економіки.


На думку відомого українського політика та бізнесмена Сергія Тарути, який впродовж 16 років приймав участь в роботі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, якщо в 2015-му і 2016-му роках нашій країні приділялося багато уваги як в геополітичному, так і в економічному плані, то в цьому році Україна і її проблеми відійшли на другий план. Чому так?

По-перше, світова спільнота втомилася від нинішньої української влади. На нас дивилися з великою надією. Після перемоги Революції Гідності Захід активно підтримував нове керівництво України. Багато в чому завдяки впливу США Україна отримала критично важливий для неї кредит МВФ і провела реструктуризацію зовнішньої заборгованості, уникнувши дефолту.

Друга причина в тому, що високі темпи економічного розвитку привертають увагу світової спільноти не менше, ніж локальні конфлікти і кризи. Тому сьогодні міжнародну увагу на себе перетягують країни, що активно розвиваються, зокрема країни Азії – «азіатські тигри» і Китай http://forbes.net.ua/opinions/1427556-poslevkusie-davosa-pochemu-ob-ukraine-bolshe-ne-govoryat.

Результати Всесвітнього економічного форуму в Давосі мають стати предметом серйозних роздумів для вітчизняних можновладців, оскільки інвестиційна привабливість України інтенсивно знижується, що прискорить процеси відтоку капіталу та й надалі культивуватиме сировинну модель розвитку.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали