Нафта продовжує дешевшати на тлі зростання бурової активності в США
Світові ціни на нафту продовжують знижуватися, відіграючи статистику американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про зростання числа бурових установок в США, свідчать дані торгів.


Станом на 12.30 EET вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,53% - до 56,4 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася yf 0,58 % - до 53,55 долара за барель, повідомляє bin.ua.

На нафтовий ринок продовжує тиснути статистика Baker Hughes. Так, за підсумками робочого тижня, що завершився 10 лютого, число бурових установок в країні виросло на 12 штук, або на 1,6%, до 741 одиниці, в тому числі нафтових - на 8 одиниць, до 591 штуки, число газодобувних - на 4 одиниці, до 149 штук. У річному вираженні число бурових установок в США виросло на 200 штук, або на 36,97%.

Крім того, в понеділок інвестори перебувають в очікуванні публікації щомісячної доповіді ОПЕК. Інвестори стурбовані тим фактом, що на світовому ринку "чорного золота" все ще зберігається надлишок всупереч дотриманню країнами, що входять і не входять в ОПЕК, угоди про скорочення видобутку нафти.

Минулого тижня Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) повідомило, що рівень видобутку нафти країнами ОПЕК в січні скоротився на 1 мільйон барелів на день, досягши 32,06 мільйона барелів на добу, що позитивно відбилося на котируваннях нафтових цін. У доповіді наголошується, що за перший місяць дії угоди про зниження видобутку ОПЕК виконала його на 90%.






Друкувати