Парламент ратифікував угоду з Євросоюзом для малого і середнього бізнесу
У середу, 22 лютого, Верховна Рада підтримала законопроект №0130 про ратифікацію угоди між Україною і Євросоюзом про участь України в програмі ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME).


За підтримку законопроекту проголосували 226 народних обранців, інформує еizvestia.com.

COSME - програма ЄС, спрямована на створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу, яка реалізується в рамках стратегії "Європа-2020" і затверджена регламентом Ради ЄС.

Намір України приєднатися до програми COSME зазначено в пункті №334 плану заходів з імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Участь України в програмі COSME визначена в дорожній карті з підтримки ЄС короткострокових пріоритетів України, включена в план відновлення України на 2015-2017 роки, підтримана на першій і другій зустрічах Ради асоціації між Україною та ЄС в Брюсселі, на 17-му саміті Україна-ЄС в Києві та на Ризькому саміті східного партнерства.

Приєднання України до програми COSME відкриває доступ українським підприємствам державного, приватного та громадського секторів до фінансування як з боку бюджету програми COSME (близько 0,9 млрд євро), так і з боку інвестиційних і венчурних фондів ЄС.






Друкувати