Олександр Сугоняко: що хоче світова фінансова імперія від УкраїниКвола економічна політика нинішнього уряду так і не запустила реального маховика соціально-економічного піднесення. Створені умови для збагачення українських олігархів і подальшого зубожіння пересічних українців. За 25 років влада не сформувала базису для самоствердження українського народу в світовій спільноті.

На своїй сторінці у Facebook Президент асоціації українських банків Олександр Сугоняко ставить риторичні запитання: Чи знала столиця СССР навіщо їй Україна? Що мала робити їй Україна і для чого? Знала. Звідки відомо? Москва ставила цілі Щербицькому, Ляшку, Масолу, Фокіну… і вони, як керівники УРСР, на ці московські цілі працювали.

Чи знає глобальна потуга, що стоїть за МВФ і іншими такими структурами, навіщо їй Україна? Чи знає, що їй треба від України і для чого? Знає. – Ресурси її території, з землею включно.

Чи знає Україна, через її творчу меншину, навіщо вона є? Світова червона імперія знала, світова фінансова імперія знає. А український народ, якому належить територія України і небо над нею, знає навіщо Україна йому? Не знав! Він не знав свого покликання. Не знав свою Путь! Він був непутній, був таким, що вів безладний і непорядний спосіб життя, не мав якоїсь мети, як цілісність.

Тобто глибока економічна та політична кризи в Україні знаходяться в системі цивілізаційних координат. Слабка здатність українського народу формувати інститути громадянського суспільства з метою захисту власних прав сприяла формуванню моделі дикого капіталізму, яка призвела до нинішніх соціальних потрясінь.

Український журнал «Економіст»






Друкувати