Європа направить в Україну нові інвестиціїУгорський OTP Bank та ЄБРР мають намір вкласти в Україну більше 50 млн доларів.

Зокрема, угорський OTP Bank розглядає можливість придбання активів в Центральній і Східній Європі, в тому числі в Україні, і планує використовувати свій більш ніж достатній капітал, щоб отримати вигоду з консолідації ринку.

«Протягом десяти років всі чекали консолідації ринку, але цього так і не відбулося. Тепер, мені здається, вона почалася», - сказав глава OTP Шандор Чані в спільному інтерв'ю Reuters і Bloomberg.

OTP проводить попередній аналіз щодо одного з українських банків, сказав Чани, додавши, що це не Промінвестбанк, яким володіє російський Зовнішекономбанк.

Він додав, що в Україні існує простір для органічного зростання на тлі націоналізацію найбільшого за розміром активів Приватбанку і банкрутства ще одного кредитора.

Разом із тим, Європейський банк реконструкції і розвитку може вкласти до $ 30 млн в фонд прямих інвестицій Emerging Europe Growth Fund III, L.P., що запускається Horizon Capital Advisors, LLC для інвестицій переважно в Україну та Молдову.

Згідно з повідомленням, рада директорів планує розглянути цей проект на засіданні 4 травня. Розмір заходів фонду - $ 150 млн.

Передбачається, що основним об'єктом інвестицій EEGF III стануть малі і середні зростаючі підприємства.

В інформації також вказується, що співінвестором фонду може виступити Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Директор ЄБРР в Україні Шевки Аджунер розраховує на збільшення інвестицій банку в реалізацію проектів в Україні в 2017 році до 1 млрд євро.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали