Олексій Кучеренко: ціна на газ в Україні на «ринку ім. Гройсмана» сьогодні завищена мінімум удвічі
Питання ціни на природний газ вже не перший рік турбує всіх без винятку громадян України. Громадяни задаються питанням: чому добуваючи в середньому 20 млрд.куб.м. власного природного газу вони отримують блакитне паливо за драконівськими цінами. Ринок природного газу й надалі залишається непрозорим через наявність схем, які дозволяють українським олігархам отримувати надприбутки.


На своїй сторінці у Facebook відомий український політик та громадський діяч Олексій Кучеренко, аналізуючи політику влади на ринку природного газу, зазначає, що «можна скільки завгодно брехати, вивертатися, мудрувати, говорити ринкові гасла про газ, тарифи, субсидії, їх монетизацію на прямих ефірах. Все банально просто – маленького «пирога» реальної платоспроможності населення на всіх алігаторів (при їх нинішніх апетитах) НЕ ВИСТАЧИТЬ! Ціна на газ в Україні на «ринку ім. Гройсмана» сьогодні завищена мінімум удвічі. Крапка!

Зазначимо, що завищена ціна на природний газ змушує левову частку доходів домогосподарств спрямовувати на оплату послуг систем газопостачання, що звужує їх платоспроможний попит на споживчому ринку. Завищена ціна на газ зумовлена збереженням схем, які існували до 2014 року і максимальною мірою сприяли підвищенню капіталізації олігархічних структур.

Український журнал «Еекономіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали