Юлія Тимошенко: через так звану абонплату на газ із українців за рік планують стягнути понад 12 мільярдів гривень
Введення абонплати за газ є віддзеркаленням наявності непрозорих схем на ринку газу, призначенням яких є забезпечення надприбутків для газових олігархів. При цьому влада не зважає на те, що більшість українців вже й так ледве справляються з драконівськими тарифами за газопостачання.


Місцеві ради відкликнулись на заклик «Батьківщини» і вже почали ухвалювати звернення до Президента України з вимогою про негайне скасування так званої абонентської плати за газ. Про це на Погоджувальній раді керівників парламентських фракцій та комітетів наголосила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«У п’ятницю я звернулася до партії «Батьківщина», щоб вона виступала з ініціативою щодо проведення позачергових засідань райрад, міськрад, об’єднаних громад, облрад, аби зупинити це неподобство», – наголосила вона.

Лідер партії поінформувала, що відповідні заяви-звернення до президента уже ухвалили Іваничівська райрада на Волині, Хустська райрада на Закарпатті, Прилуцька райрада в Чернігівській області, також таке рішення у понеділок планує ухвалити Сумська міськрада.

Юлія Тимошенко розповіла, що через так звану абонплату на газ із українців за рік планують стягнути понад 12 мільярдів гривень. А дії НКРЕКП лідер фракції порівняла з діями «чорних хакерів», які «використовують таку ж модель крадіжки і з рахунків кожної людини, які вони контролюють, списують центи, євроценти, копійки, внаслідок чого у них накопичуються сотні мільйонів доларів».

«У мене немає жодного сумніву, що Петро Порошенко дав вказівку своєму бізнес-партнеру Дмитру Вовку, який очолює НКРЕКП, і вони ввели з усієї країни ще одні побори – так звану абонплату за приєднання до газової мережі. 25 років її ніхто не брав, а зараз згадали, що хтось, а це громадяни України, приєднані до газової мережі», – обурилася лідер «Батьківщини».

Введення абонентської плати за природний газ свідчить про те, що за період з 2014 і по 2017 рік влада не спромоглася навести порядок на ринку природного газу. Природний газ як важлива складова мінерально-сировинного потенціалу використовується, в першу чергу, в інтересах українських олігархів, що негативним чином відображається на рівні добробуту простих українців.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали