Названо перелік фінансистів, які можуть замінити Гонтареву
Голова правління НБУ Валерія Гонтарева за весь час свого перебування на посаді піддавалася нищівній критиці як зі сторони експертного середовища, так і зі сторони представників політичних сил. Її звинувачували у штучному розкручуванні девальваційно-інфляційної спіралі з метою отримання надприбутків, що призводило до подальшого зубожіння значної кількості пересічних українців.


Сьогодні, 10 квітня, українські ЗМІ повідомили про те, що Гонтарева подала Президенту України заяву про відставку. Претендентів на місце Гонтаревої дуже багато. Серед них як професійні банкіри, зокрема колишні очільники регулятора, так і політики, які є наближеними до Президента України та його оточення.

Основна група кандидатів на крісло голови НБУ: Володимир Лавренчук, Роман Шпек, Богдан Данилишин, Олександр Шлапак, Олександр Данилюк, Олександр Гриценко, а також Костянтин Ворушилін. Другий ешелон кандидатів виглядає наступним чином: Арсеній Яценюк, Віктор Ющенко, Сергій Тігіпко, Василь Горбаль та Станіслав Аржевітін.

Нагадаємо, що діяльність Гонтаревої на посаді Голови правління НБУ супроводжувалася масовим банкрутством комерційних банків, що ще більше підірвало довіру українців до вітчизняної фінансово-банківської системи. Також відбулася націоналізація Приватбанку через його докапіталізацію коштами Державного бюджету України, що також спровокувало сплеск критики серед експертів фінансового ринку України.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали