Яку суму кожен українець щорічно віддає олігархам через завищені тарифиЗавдяки плідній праці діючого президента України Петра Порошенка не на користь національних інтересів та громадян, а на зростання як власних статків, так і активів олігархів, Україна не тільки посіла перше місце за рівнем корупції, а й увійшла в десятку найбільш кримінальних країн світу.

Найбільш активно кримінально-олігархічний капітал процвітає у сферах постачання газу та електроенергії для населення, оскільки в даних напрямках олігархи через президента та діючу коаліцію в Раді можуть змусити безпосередньо кожного українця заплатити їм гроші. В першу чергу, через підвищення тарифів на електроенергію.

Зокрема, в умовах коли собівартість виробництва та постачання електроенергії в Україні в середньому по теплових і атомних електростанціях складає 30 коп. за 1 кВт, українці змушені платити по 90 і 168 коп. за 1 кВт/час. Завдяки цьому з кримінально-олігархічний клан в Україні збирає з народу лише на продажі електроенергії близько 10 млрд грн. щорічно. Нижче наведено основних утримувачів цих незаконно привласнених коштів кожного українця (рис. 1).

Яку суму кожен українець щорічно віддає олігархам через завищені тарифи

Однак кримінально-олігархічна система не збирається зупинятися на досягнутому результаті та має намір подвоїти ці доходи за рахунок подальшого підвищення тарифів через прийняття олігархічною більшістю у Раді закону про ринок електроенергії. За цей законопроект, що розв’язує руки криміналу для подальшого грабежу українців проголосували Опозиційний блок, БПП, «Народний фронт» та Радикальна партія – основні партії що фінансуються наведеними в рис 1 особами та Дмитром Фірташем, як основним утримувачем газової ренти в України в розмірі 25 млрд грн. щорічно.

Цей закон зруйнує енергоринок, який функціонував без збоїв та без корупції 17 років, і був побудований за британською моделлю. Можновладці вперше за 17 років зруйнували забезпечення українців дешевою атомною та гідроелектроенергією, яку вивели з енергоринку. Цим законом ввели інститут посередників, яких визначатиме Порошенко чи Гройсман, чи Кононенко. Тепер між споживачами та «Енергоатомом» стоятиме посередник, який братиме дешеву атомну та гідроелектроенергію і перепродаватиме втричі дорожче. Вони зароблятимуть на людях мільярди доларів на рік.

Таким чином, кожен працездатний українець, крім податків, віддає безпосередньо кримінально-олігархічному клану в Україні ще 2700 гривень щорічно за рахунок підвищених тарифів на газ та електроенергію. Ці кошти потім конвертуються у валюту та виводяться в іноземні офшорні резиденції (включаючи Панаму) девальвуючи національну грошову одинцю і рівень життя населення.

Економіст






Друкувати
Найбільш популярні матеріали