Юлія Тимошенко пояснила, чому дві Революції не призвели до зламу кланово-олігархічної системи
Питання продажу сільськогосподарських земель сьогодні стало чи не основним об’єктом протиріч між українською владою та опозицією. Безкомпромісну позицію щодо недопущення продажу земельного багатства України займає лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Лідер опозиції, перебуваючи з візитом у Львові, жорстко розкритикувала дії Окружного адміністративного суду міста Києва щодо заборони всеукраїнського референдуму стосовно недопущення продажу сільськогосподарських земель.


Зокрема, лідер опозиції зазначила, що «сьогодні Окружний адміністративний суд міста Києва, який повністю знаходиться під пресом і маріонеточним управлінням Президента України, прийняв рішення заборонити народу України проводити референдум після збору 3 мільйонів підписів. Суддя виніс рішення, яким заборонив Центрвиборчкому (ЦВК) виконувати прямі функції ЦВК і оголосити референдум за народною ініціативою проти продажу сільськогосподарської землі.

Ось Вам тест на порядність Президента, на незалежність судової системи від діючого Президента. Це тест – наскільки була вдалою судова реформа. Ось Вам відповідь. І це тест – чи існує після другої Революції хоча б крапля прав у людей, хоча б крапля впливу українців на здійснення ключових стратегічних рішень щодо нашого майбутнього. Це означає, що ми як українська громада, як українське суспільство, народ України свою справу не доробили, дві Революції не призвели до зламу кланово-олігархічної системи».

Нагадаємо, що ВО «Батьківщина» виступає проти розпродажу сільськогосподарських земель в нинішніх умовах, оскільки це може призвести до відчуження селян від основного засобу виробництва у сільському господарстві і спровокувати подальше зубожіння сільського населення.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали