Андрій Павловський: «реформи» Уряду погіршують соціальне становище громадян і обмежують їх соціальні права
Уряд Гройсмана пропрацював рік і позиціонує свою діяльність як доволі успішну. Нещодавно Гройсман анонсував чергову хвилю «реформ».


Український політик та громадський діяч Андрій Павловський у своєму блозі на порталі liga.net зазначає, що останнім часом Гройсман та інші урядовці у ЗМІ вдаються до спекуляцій і маніпуляцій щодо соціальної тематики, при тому що рішення, ухвалені урядом, значно погіршили соціальне становище мільйонів громадян.

«Під гаслом щодо «осучаснення» пенсій Кабміном відповідно до Меморандуму з МВФ заплановано збільшення тривалості страхового стажу до 35 років з 2028 року, що фактично призведе до підвищення пенсійного віку до 65 років!», - пише політик.

За його словами, мета урядової пенсійної реформи - скоротити дефіцит бюджету Пенcійного Фонду за рахунок зменшення кількості людей, що претендують на пенсійні виплати.

А. Павловський зазначає, що профспілки уже звернулися з листом до Президента, Уряду і депутатів з приводу відсутності соціального діалогу щодо пенсійної рефоми. Тривогу профспілок викликають урядові плани підвищення низьких пенсій за рахунок погіршення умов призначення нових пенсій і непідвищення пенсій значній частині пенсіонерів.

«Урядова пенсійна реформа, у разі її запровадження значно погіршить умови призначення нових пенсій і знизить їх розміри!», - резюмує політик.

Зазначимо, що згідно до планів Уряду, планується максимально обмежити право на дострокові і пільгові пенсії (за списками 1 і 2 – робота на шкідливих виробництвах).






Друкувати
Найбільш популярні матеріали