Куди українці готові вкладати гроші
Українці за кордоном готові інвестувати гроші в українську економіку. Розвивати малий та середній бізнес.


Про це розповіли учасники першого українського бізнес-форуму діаспор. Цього року він пройшов у Києві в торгово-промисловій палаті, повідомляє gazeta.ua.

Ініціатором форуму стала іспанська торгівельна палата. На форум скликали представників української діаспори, які готові інвестувати кошти.

"З країни їдуть інтелектуали та працьовиті люди, але розвивати бізнес можна і у своїй державі. Для цього українцям потрібні знання. Нашим підприємцям бракує сміливості та знань. В Тернопільській області вчили підприємців писати презентації, їх можна пропонувати на сайтах посольств, просити послів, щоб допомогли у пошуках інвесторів. Наші ж думають, що іноземний ринок для них закритий", - каже президент іспансько-української торгової палати Михайло Петруняк.

На форум приїхали представники 15 країн, серед них з Австралії, Андори, Італії, Нідерландів. Вони готові інвестувати гроші в комунальну сферу, сільське господарство, будівництво та розвиток малого й середнього бізнесу.

"Щороку повертаюся в Україну, щоб презентувати тут свій черговий проект. Маю кілька ідей по переробці сміття та для дозованого хлорування води. Запропонував їх чиновникам. Зокрема у Львові, де величезна проблема зі сміттям. Але тут є парадокс, в Нью-Йорку мої проекти ціняться, їх приймають до уваги, а в Україні навіть не відповідають на листи", - каже Ярослав Олаш, представник діаспори США.

Більшість українців планують стати інвесторами. Українські заробітчани, які стали успішними людьми за кордоном добре знають законодавчу базу та готові повернутися в рідну державу.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали