Стало відомо, коли підвищать зарплату вчителям
Прем'єр-міністр повідомив, що заробітну плату вчителям планується підвищити у наступному році.


Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що заробітну плату вчителям планується підвищити і в наступному році.

Про це він сказав під час святкування Останнього дзвоника у Броварській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №7 на Київщині.

"Дуже важливо повертати довіру, повертати повагу до української освіти. І це можливо зробити, коли ми повертаємо належне і дамо належне українським вчителям. Саме в 2017 році ми прийняли рішення, що заробітна плата має зростати для українського вчителя, і ми її збільшили майже на 50%", - зазначив Гройсман.

У теж час він підкреслив, що таке зростання не є достатнім для того, щоб, нарешті, повернути повагу до вчительської професії".

"Я хочу запевнити всіх вчителів України, що і в наступному році ви отримаєте підтримку українського уряду та бюджету. Ми будемо інвестувати в освіту, щоб ви могли спокійно робити свою справу і вкладати все найкраще в цих прекрасних молодих людей", - запевнив глава уряду.

Як повідомлялося, у державному бюджеті України на 2017 рік додатково передбачено 28 млрд грн на забезпечення підвищення мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн.

У грудні 2016 року Кабінет міністрів схвалив механізм підвищення посадових окладів вчителям на два тарифних розряду з 1 січня 2017 року. Як заявляв Гройсман, таким чином зарплати вчителів зростуть на 50%.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали