Сьогодні Нідерланди вирішать долю асоціації України з ЄС
Схвалення ратифікації в Сенаті залишається останнім законодавчим кроком, який розблокує запуск асоціації Україна-ЄС.


Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) проведе сьогодні, 30 травня, голосування за Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, і в разі позитивного рішення уряд зможе ратифікувати цей документ, повідомляє 112.ua.

Нагадаємо, минулого тижня в Сенаті відбулися дебати щодо ратифікації Угоди, які засвідчили утворення більшості на підтримку документа.

Крім традиційних прихильників угоди, сенаторів від VVD, D66, GroenLinks, PvdA, документ підтримали дев'ятеро сенаторів партії CDA, яка офіційно виступає проти ухвалення, а також троє сенаторів від партії CU, яка також офіційно не підтримує ратифікацію.

Цієї більшості буде достатньо для успішного голосування.

Як повідомлялося, раніше прем'єр Нідерландів Марк Рютте заявив про готовність Сенату підтримати асоціацію з Україною 30 травня.

Відзначимо, 23 лютого нижня палата голландського парламенту підтримала закон про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна–ЄС. За дане рішення проголосували 89 депутатів з 150, "проти" – 55.

Нідерланди - єдина країна, яка ще не ратифікувала УА України з ЄС. Схвалення ратифікації в Сенаті залишається останнім законодавчим кроком, який розблокує офіційний запуск асоціації Україна-ЄС.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали