Трудові мігранти з України будуть сплачувати страхові внескиТрудові мігранти з України повинні сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду України.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на зустрічі з послом Словаччини в Україні Юраєм Сівачеком і главою представництва Міжнародної організації з міграції Манфредом Профазі, передає Мінпром.

За його словами, Мінсоцполітики має намір співпрацювати з країнами ЄС в питаннях легалізації українських заробітчан для врегулювання виплат їх роботодавцями страхових внесків в Україні.

Ю.Сівачек наголосив на готовності словацького міністерства соцполітики працювати спільно з українською стороною над вирішенням проблем в цій сфері. У свою чергу, А.Рева наголосив на необхідності відповідної угоди між двома країнами щодо українців, які там працюють, з метою не просто легалізувати їхню працю, а в зв'язку з критичною проблемою в зарахуванні їм стажу для призначення майбутніх пенсій.

"І для цього необхідно, щоб роботодавці платили страхові внески в Україні", - сказав А.Рева. Як приклад він навів нещодавно підписаний договір з Ізраїлем щодо офіційного працевлаштування з пакетом соціального захисту українських будівельників.

Ізраїль повідомив українській стороні свою потребу - кількість необхідних працівників становить 20 тис. чол., які будуть працювати і отримувати зарплату, а ізраїльські роботодавці будуть платити пенсійні внески в український фонд.

"Ми хочемо запропонувати іншим закордонним партнерам, щоб вони формували свої потреби, щоб це була організоване, цивілізована взаємодія", - сказав А.Рева. Він зазначив, що на початку червня в Братиславі відбудеться зустріч міністрів соціальної політики двох країн, присвячена врегулюванню питань трудової міграції.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали