США та Україна – головні вороги Росії, – опитування
Громадяни Росії вважають головними ворогами країни Сполучені Штати Америки, Україну та Німеччину, а союзниками Білорусь, Китай і Казахстан.


Про це свідчать результати опитування "Левада-центру".

На думку росіян, найгірші відносини у РФ з США (69%), Україною (50%) і Німеччиною (24%). Також противниками Росії опитані назвали Латвію, Литву, Польщу, Естонію і Великобританію.

У свою чергу Білорусь найбільш близькою до Росії державою визнали 46% опитаних. Китай назвали дружньою для РФ країною 39%. Також в число союзників Росії, на думку громадян, увійшли Казахстан (34%) і Сирія (15%). При цьому в 2015 році в аналогічному опитуванні Сирію назвали дружньою країною тільки 2% респондентів. Крім того, в список близьких до Росії держав увійшли Індія, Вірменія, Куба, Узбекистан, Таджикистан і Азербайджан.

Як видно з опитування, з 2015 року більше всього своє ставлення росіяни міняли до Туреччини. Якщо у 2015 році, до інциденту зі збитим російським літаком, ворогом Росії її визнали лише 1% опитаних, то в 2016 році - 29%. Зараз недружньою її вважають 8%.

Крім того, майже порівну розділилися голоси громадян з питання про те, чи перебуває Росія в міжнародній ізоляції. 46% росіян вірять в те, що РФ виявилася ізольована, 45% - заперечують це. У той же час серед тих, хто вірить в міжнародну ізоляцію Росії, стурбовані цим лише 44%.

Росію ворогом США вважають 64% американців. У рейтингу найбільш ворожих країн, на думку громадян США, РФ посіла четверте місце, поступившись КНДР (93%), Ірану (80%) і Сирії (76%).






Друкувати
Найбільш популярні матеріали