Металургійна імперія Ахметова назвала причини падіння своїх прибутківУ найбільшого в Україні виробника металу та гірничорудної продукції – холдингу «Метінвест», підконтрольного найбагатшому українцеві Рінату Ахметову, – впали доходи через значне зниження попиту в Європі та Азії і протистояння з російськими експортерами. Про це йдеться в повідомленні компанії.

За попередніми консолідованими підсумками діяльності компанії, підготовленими відповідно до міжнародних стандартів звітності, чистий прибуток холдингу впав у 2012 році на 76% до 454 млн дол.

Консолідована виручка групи «Метінвест» у 2012 році знизилася на 11% до 12,565 млрд дол.

«Зниження консолідованої виручки стало результатом падіння виручки металургійного дивізіону і гірничодобувного дивізіону на 12% і 10% відповідно», – заявила компанія.

У холдингу підрахували, що скорочення продажів готової металургійної продукції склало 7% за обсягом і 16% у ціновому вираженні. Крім того, фізичний обсяг продажів напівфабрикатів впав у 2012 році на 22% до минулого року, а в ціновому вираженні – на 33%.

«Метінвест», який є найкрупнішим українським гірничо-металургійним холдингом, у 2012 році скоротив виплавку сталі на 13% порівняно з 2011 роком – до 12,459 мільйона тонн, чавуну – на 11%, до 11,010 млн т.

Читайте також: Металургійним олігархам хочуть ще дати грошей з бюджету

Падіння продажів і прибутку «Метінвест» пов’язує з несприятливою ціновою ситуацією і низькою купівельною активністю на найважливіших європейських та азіатських ринках.

«Продажі плоского прокату здійснювалися в умовах несприятливої ринкової кон’юнктури і стабільно низької споживчої активності», – пояснили в холдингу.

«Ринок знаходився під впливом жорсткої конкуренції між постачальниками з Росії та України через зниження попиту з боку Європейського союзу», – підкреслюється в повідомленні компанії.

Крім того, негативно вплинули на ціни посилення санкцій проти Ірану, погіршення політичної ситуації в регіонах Близького Сходу і Північної Африкийі агресивна експортна активність азіатських постачальників (Китаю, Японії та Кореї).

Нагадаємо, холдинг «Метінвест» об’єднує металургійні та гірничорудні підприємства, розташовані в Україні, країнах Європи і в США. Групі Ахметова SCM належить 71,25% акцій холдингу, а 23,75% – «Смарт-холдингу» Вадима Новинського.

У грудні минулого року «Метінвест» залучив передекспортне фінансування на суму $ 300 млн.

За матеріалами: Lenta.ru






Друкувати
голос
Група: Гості 26 февраля 2013 04:56
1


хотел бы я чтоб у меня так падали "прибутки", как у пана Ахметова - с 16,4 млрд. долларов на 01.01.12 до 22, 3 млрд. долларов на 01.01.13г. - богаты тоже плачут?
Архангельский Ю.
Група: Гості 26 февраля 2013 21:04
2


1) "Метінвест" – молодцы, что отчитываются перед нами о своих прибылях за год. Надо и др. компаниям так делать, а не скрываться за ком-й тайной.
2) «Металургійним олігархам хочуть ще дати грошей з бюджету». Это уж ни к чему, учитывая всё же рентабельную работу. А если даже и нерентабельная, то ещё вопрос кому дать и за счёт кого.
Найбільш популярні матеріали