Кібератаками під час виборів у США керував особисто Путін, – екс-секретар Нацбезпеки США
Колишній секретар Департаменту внутрішньої безпеки Джей Джонсон під час слухань у Комітеті з розвідки Палати представників заявив, що російський президент Володимир Путін був замовником втручань у американські президентські вибори.


У 2016 році російський уряд, за вказівкою самого Володимира Путіна, організував кібератаки у нашій країні щоб вплинути на наші вибори. Ключове питання для президента і Конгресу: "Що ми збираємося зробити для захисту американського народу і демократії від такого роду речей у майбутньому?", – заявив екс-секретар Департаменту внутрішньої безпеки Джей Джонсон, повідомляє 24tv.ua з посиланням на CNN.

Особи, пов'язані з російським урядом, намагалися зламати комп'ютерні виборчі системи в 21 американському штаті. Про це заявив офіційний представник Міністерства національної безпеки США Семюел Лілз, передає The Washington Post.

Утім, хакери не змогли знайти уразливість системи, адже механізми підрахунку голосів не були порушені. Комітети США з розвідки заявили, що російські хакери зламали і керували публікацією електронних листів національного комітету Демократичної партії США і керівника виборчої кампанії Хілларі Клінтон Джона Подести.

Чиновники відмовилися сказати, які саме штати були атаковані. Зі слів заступника керівника департаменту міністерства внутрішньої безпеки Джаннет Манфри, важливо захищати конфіденційність постраждалих.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали