Чому Трамп не піде ні на які поступки ПутінуЗа п’ять місяців свого президентства Трамп так і не зустрівся з російським Президентом Володимиром Путіним. Експерти прогнозують більш жорстку позицію нового господаря Білого дому по відношенню до дій Росії в окремих частинах світу порівняно з його попередником. Окремі аналітики очікують таких дій від Дональда Трампа стосовно політики Кремля, які були притаманні харизматичному Президенту США Рональду Рейгану.

Через три-чотири дні в Німеччині під час проведення саміту «Великої двадцятки» відбудеться дебютна зустріч Трампа з Путіним. Якщо ще кілька днів тому в Білому домі заявляли, що порядку денного цієї зустрічі у адміністрації немає, то в понеділок вже було заявлено, що планується обговорити Сирію і Україну. У Путіна устами його помічника Ушакова вирішили додати собі ваги і заявили, що планують розширити коло питань для обговорення.

Відомий журналіст і політичний експерт Євгеній Кисельов не бачить загроз для України від зустрічі Трампа з Путіним. Він вважає, що Трамп не піде ні на які поступки президенту Росії. З двох причин. По-перше, через розслідування зв'язків його команди з Росією. По-друге, внаслідок прагматизму.

Нагадаємо, що президенти-республіканці, як правило, займали більш безкомпромісну позицію стосовно агресивної політики Москви, аніж демократи. Зокрема республіканець Рональд Рейган через переконання Саудівської Аравії знизити ціни на нафту підірвав економічну могутність колишнього СРСР, що призвело до ліквідації цієї країни.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали