Член уряду Азарова може стати главою НБУВже декілька місяців триває епопея стосовно визначення ролі Гонтаревої в стабілізації фінансової системи країни. Одна група експертів саме з нею пов’язує всі негаразди вітчизняної фінансово-банківської системи, а інша – взагалі розглядає її як ефективного антикризового менеджера у банківському бізнесі.

Відставка Гонтаревої розтягнулася на тривалий період, але незважаючи на це гарант до цих пір так і не визначився з її наступником. Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності звернувся до Президента із закликом прискорити внесення кандидатури на посаду глави НБУ ще 23 травня.

В Адміністрації Президента розуміють важливість цього питання і назвуть кандидатуру на посаду глави НБУ якомога швидше, щоб фінансовий комітет Верховної Ради зміг обговорити пропозицію на найближчому засіданні. Раніше серед можливих кандидатів на пост голови НБУ називалися глава правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук і колишній глава правління ТАСкомбанку Сергій Тігіпко http://psm7.com/news/prezident-vse-eshhe-ne-vybral-kandidata-na-post-glavy-nbu.html.

Нагадаємо, що Сергій Тігіпко був віце-прем’єр-міністром та міністром соціальної політики (2010-2012) в уряді, який очолював Микола Азаров. На президентських перегонах 2010 року Сергій Тігіпко зайняв третє місце і його фактична підтримка дозволила Віктору Януковичу перемогти Юлію Тимошенко в другому турі.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали