Все більше українців хочуть в НАТОЗагострення конфлікту на сході країни внаслідок агресивної позиції північного сусіда змусило більшість українців переглянути свою позицію стосовно входження нашої країни в НАТО. Входження до цієї авторитетної організації має забезпечити зміцнення обороноздатності нашої країни.

В Україні продовжує зростати кількість прихильників вступу в НАТО, як гарантії державної безпеки, в порівнянні з минулими періодами. Згідно з опитуванням, проведеним фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва та Центром Разумкова за підтримки посольства Нідерландів, прихильників вступу в НАТО в Україні 47,2%, прихильників позаблокового статусу – 30,7%, прихильників військового союзу з РФ і країнами СНД – 6,1%, інших варіантів – 2,3%.

При цьому в травні 2016 році підтримували вступ в НАТО 43,3%, а в квітні 2012 року – лише 13%, тоді як прихильників військового союзу з РФ і СНД рік тому було 7,1%, а в 2012 – 26,2 %, а позаблокового статусу в 2016 році – 25,1%, в 2012 – 42,1%. У 2017 році на заході України членство в НАТО як запоруку безпеки вибирають 81% жителів, в центрі України – 68%, на півдні – 20%, на сході – 32%.

Агресія зі сторони РФ на сході країни все більше переконує пересічних українців в необхідності вступу в НАТО, що створить інституціональну базу для посилення обороноздатності країни та надання Києву додаткових гарантій безпеки. Вступ до НАТО також сприятиме підвищенню професійного рівня українських військовослужбовців та технічного рівня озброєнь.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали