Трамп виступив на захист УкраїниПрезидент США Дональд Трамп в останні періоди демонструє свою безкомпромісну позицію щодо агресивної політики Росії стосовно окремих країн світу. Господар Білого дому дуже негативно оцінює дестабілізуючу активність Російської Федерації в Україні. Свідченням послідовної політики Білого дому та Конгресу США є пролонгація санкцій стосовно окремих громадян РФ.

Президент США напередодні зустрічі з Путіним в Німеччині фактично розкрив своє ставлення до основної проблематики, яка на ній буде порушуватися. По суті американський лідер на корені обрубав всі можливі спекуляції і побоювання щодо можливого розміну України.

Прямим текстом, перебуваючи в Польщі, він закликав Росію під час свого виступу «припинити свою дестабілізуючу активність в Україні, і де б то не було, і підтримку ворожих режимів». Американський президент висловив бажання, щоб Росія «приєдналася до товариства відповідальних націй у боротьбі зі спільними ворогами і в захисті самої цивілізації».

Останні заяви Дональда Трампа свідчать про те, що США і надалі вважають центральну Європу зоною своїх стратегічних інтересів. Мова йде, в першу чергу, про Польщу та Україну. В разі успішності проведення реформ за підтримки США Україна зможе назавжди відірватися від радянського минулого і звести до мінімуму залежність від країн пострадянського простору.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали