В Україні з’явиться новий оператор мобільного зв’язку
Компанія «ТриМоб» (Укртелеком), яка буде використовувати для роботи LуcaMobile, отримала копію ліцензії на 3G.


LуcaMоbile – найбільший в Європі віртуальний оператор, виходить на український ринок. Компанія позиціонує себе як оператор з низькими тарифами.

4 липня регулятор вніс до телеком-реєстру компанію «Лайкамобайл Україна», яка представлятиме інтереси LуcaMobile в Україні. LуcaMobilе планує почати роботу в Україні через кілька місяців на базі мережі «ТриМоб». LуcaMоbile – найбільший в Європі віртуальний оператор. Компанія працює в 22 країнах і обслуговує понад 15 млн. абонентів, її оборот за 2015 рік – 1,6 млрд. євро.

Вона орендує у мобільних операторів інфраструктуру і продає на її базі сервіси для кінцевих клієнтів. У «ТриМоб» є власна інфраструктура у всіх великих містах, але при цьому тільки 0,5 млн. абонентів.

Довантажити мережу можна за рахунок партнерських домовленостей. «ТриМоб» побудував свою 3G-мережу досить давно і зараз практично не інвестує в розширення. На сайті оператора зазначено, що швидкість доступу 3G може досягати 7,2 Мбіт/сек, що значно нижче, ніж у великої трійки («Київстар», Vоdafone Україна, lifecell).

Тут «ТриМоб» може виручити договір про національний роумінг з Vоdafone Україна, який дозволяє надавати послуги абонентам, коли вони опиняються поза зоною дії мережі.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали