Кредити для фермерів: різні можливості
У другому кварталі 2017 року ПриватБанк видав позичок за програмою «КУБ» понад 5 000 клієнтам малого бізнесу, з яких 500 – клієнти агробізнесу, котрі скористалися програмою «АгроКУБ» з кредитними канікулами на перші 6 місяців.


«Ми продовжуємо активно розвивати національну програму підтримки підприємництва «Країна успішного бізнесу» («КУБ»), що зараз є одним з пріоритетних напрямків роботи банку, – зазначає керівник напрямку «Малий і середній бізнес» Сергій Клюєв. – Адже місія цієї програми – пільгово кредитуючи сільських підприємців, створювати нові робочі місця. Зазначу, що завдяки доступності такого виду мікрокредитування наші позичальники з 2016 року вже створили 207 020 нових робочих місць».

Відтак програма «КУБ» дає можливість будь-якому підприємцю або юридичній особі (окрім державних і комунальних підприємств) отримати фінансування для розвитку власної справи. А у лютому 2017 року ПриватБанк запропонував нові умови кредитування клієнтам агросектора за програмою «АгроКУБ», увівши згадані кредитні канікули малому агробізнесу. Також на початку поточного року ПриватБанк зменшив щомісячну комісію до 2% і збільшив можливу максимальну суму кредиту до 500 000 грн.

Водночас, як повідомив департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА, з’явилась ще одна сприятлива можливість кредитування, принаймні, для галицьких аграріїв. Адже регіональна комісія Львівського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств щойно оголосила про початок прийому документів для отримання фінансової підтримки на поворотній основі за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам». Переможці конкурсу отримають фінансову підтримку на поворотній безвідсотковій основі у розмірі, що не перевищує 500 тис. гривень, із забезпеченням зобов’язання щодо повернення бюджетних коштів на термін до 5 років. Загальна ж сума коштів, що буде розподілена між фермерськими господарствами Львівської області у такий спосіб, становитиме 1950,00 тис. грн.

Ігор Галущак
Львів






Друкувати
Найбільш популярні матеріали