Нові санкції від США щодо РосіїАдміністрація президента США Дональда Трампа підтримує законопроект про введення нових санкцій відносно Росії. Про це в неділю, 23 липня, в ефірі телеканалу ABC News заявила прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс.

"Ми підтримуємо законопроект в тому вигляді, в якому він є зараз", - констатувала Сандерс. Голосування по документу в нижній палаті Конгресу має відбутися у вівторок, 25 липня. Якщо конгресмени проголосують за поправки, законопроект ще повинен буде підписати президент.

Текст законопроекту був опублікований на сайті Конгресу 22 липня. У ньому передбачається, зокрема, скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків, що потрапили під санкції, до 14 днів, а нафтогазових компаній - до 30 днів.

Відповідно до законопроекту, обмежувальні заходи щодо Москви, введені раніше попереднім американським лідером Бараком Обамою, повинні бути закріплені законодавчо. А Трамп зможе пом'якшувати або знімати санкції тільки з схвалення Конгресу.

Брюссель закликав Вашингтон узгоджувати санкції

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив CNN, що Кремль ставиться до можливого прийняття цього законопроекту "вельми негативно".

Єврокомісія застерегла США від одностороннього посилення економічних санкцій проти Росії і закликала Вашингтон продовжити практику координації обмежувальних заходів, щоб підвищити їх ефективність і виключити негативні наслідки для держав - партнерів Сполучених Штатів.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали