США засудили візит Путіна до окупованої Абхазії
Путін заявив, що між Москвою і Сухумі склалися "абсолютно особливі відносини". Візит президента Росії Путіна в невизнану Абхазію був "недоречним".


Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США.

"Сполучені Штати розглядають візит президента Путіна на окуповану грузинську територію Абхазії як недоречний і несумісний з принципами, що лежать в основі Женевських міжнародних дискусій, учасниками яких є Росія", — наголошується в повідомленні.

У Держдепі підкреслили, що США повністю підтримують суверенітет і територіальну цілісність Грузії і відкидають визнання Росією Абхазії і Південної Осетії.

Раніше візит Путіна в Абхазію засудили в НАТО.

"Візит президента Путіна в грузинський регіон Абхазія в дев'яту річницю збройного конфлікту підриває спроби міжнародної спільноти знайти мирне і узгоджене рішення конфлікту", — заявив представник Альянсу.

Також поїздку російського лідера розкритикував МЗС Грузії. Відомство заявило, що візит російського лідера є продовженням цілеспрямованої політики Москви проти Грузії.

"Подібне цинічне дію на дев'яту річницю серпневої війни служить узаконення з російської сторони насильницької зміни державних кордонів суверенної держави шляхом військової агресії, етнічної чистки, та окупації. Цим ходом Кремль також безрезультатно намагається підтримати, і легітимізувати свої окупаційні режими", — наголошується в заяві, яку наводить агентство "Грузія Online".






Друкувати
Найбільш популярні матеріали