В ООН готують нові санкції проти Пхеньяна
ООН може посилити санкції проти Північної Кореї, відібравши третину доходу від експорту.


Про це із посиланням на дипломата у Радбезі ООН повідомило видання "Reuters", пише 24tv.ua.

Серед ймовірних обмежень – заборона експорту текстилю. Це друга стаття доходів Пхеньяна від зовнішньої торгівлі. Окрім того, в ООН можуть заборонити польоти авіакомпанії Північної Кореї та вихід суден у відкрите море, а також заблокувати постачання нафти для армії. Також планують запровадити персональні санкційні списки та замороження активів представників режиму КНДР.

Нові санкції базуватимуться на восьми попередніх резолюціях, спрямованих на посилення дій проти Пхеньяну. Причиною таких обмежень є випробовування ядерної зброї та запуск балістичних ракет у КНДР.

Натомість у Пхеньяні пообіцяли поки не запускати балістичні ракети по американській військовій базі на Гуамі. Північнокорейський диктатор буде стежити за діями США у регіоні, але війська залишить у бойовій готовності. Попри це у Пентагоні заявили, що північнокорейські ракети вони перехоплять, але спроба Пхеньяну завдати ракетного удару по американській території може перерости у повномаштабну війну.

Нагадаємо, що 5 серпня Рада Безпеки ООН проголосувала за резолюцію, яка розширює санкції проти Північної Кореї. Обмеження стосуються заборони на імпорт з КНДР, зокрема, заліза, залізної руди, свинцю, вугілля та морепродуктів.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали