США готові застосувати ядерну зброю проти КНДР - Трамп
Північна Корея провела шосте ядерне випробування.


Президент США Дональд Трамп заявив, що Штати будуть захищати себе і своїх союзників, "використовуючи весь спектр дипломатичних, традиційних і ядерних можливостей", які перебувають в розпорядженні держави.

Про це він сказав під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, передає Reuters з посиланням на прес-службу Білого дому.

Трамп підкреслив, що Північна Корея продовжує здійснювати "дестабілізувальні та провокаційні дії".

У Білому домі заявили, що Трамп і Абе підтвердили свої зобов'язання по взаємний захист своїх країн і пообіцяли продовжити співпрацю.

Нагадаємо, в неділю, 3 вересня Північна Корея провела шосте ядерне випробування. На території країни було зафіксовано два землетруси – один магнітудою 6,3, а інший – 4,6, потужність вибуху, ймовірно, становила 80-100 кілотонн. Цей вибух був потужнішим за вибух у Хіросімі та Нагасакі в Японії. Японія висловила рішучий протест у зв'язку з шостим ядерним випробуванням КНДР, дії північнокорейців засудили Китай, Південна Корея та інші країни.

Міністр оборони США Джеймс Матіс попередив, що КНДР зіткнеться з "масивною військовою відповіддю", якщо буде загрожувати США або їхнім союзникам.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали