На підтримку аграріїв: пропозиції Ощадбанку
«Економіст» вже розповідав про урядову програму для сільгоспвиробників з придбання агротехніки та обладнання вітчизняного виробництва з компенсацією 20% її вартості з держбюджету. Одним з уповноважених банків цієї програми виступив і Ощадбанк. Відтак, відкривши тут рахунок і здійснивши оплату техніки та обладнання аграрії гарантовано отримають 1/5 від загальної суми закупівлі компенсації на безповоротній основі.


«Для Ощадбанку підтримка сільгоспвиробників, що формують аграрну міць держави, є стратегічно важливою. Запровадження такої програми - приклад своєчасної ініціативи уряду, адже компенсація вартості техніки є інструментом, який враховує як інтереси національних виробників, так і інтереси сільгоспвиробників, які потребують техніку. Наразі ми очікуємо великий інтерес від виробників щодо участі у програмі, та вже розпочали прийом документів. Зі свого боку ми створили зручні та лояльні умови для своїх клієнтів-аграріїв, наприклад, обробка пакету документів буде безкоштовною», - зазначає директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку Інна Кравчук.

Зазначимо, що за бюджетною програмою на 2017 рік передбачено 550 млн. грн. у межах держпідтримки аграрних виробників. А на наступний рік планується збільшення до 900 млн. грн., а у 2019-2021 рр. – до 1,5 млрд. грн. На сьогодні ж в банку триває процес формування реєстру. За перший місяць дії програми на розгляд у Ощадбанк подано 55 заяв від аграріїв на отримання компенсації з держбюджету на загальну суму вартості техніки 31,5 мільйонів гривень, а це більше 6 млн грн. відповідних компенсацій.

Ігор Галущак






Друкувати
Найбільш популярні матеріали