Turkish Airlines і Boeing виводять співпрацю на новий рівень
Компанія Boeing та Turkish Airlines, яка активно працює й на авіаринкові України, оголосили про замовлення нових кількох десятків літаків типу 787-9 Dreamliners. Разом з тим компанія Boeing та турецький уряд оголосили про Національну аерокосмічну ініціативу Боїнг – Туреччина, спрямованої на підтримку розвитку турецької аерокосмічної промисловості.


Turkish Airlines була заснована в 1933 році і мала тоді флот, який налічував лише п'ять літаків. На сьогоднішній день Turkish Airlines є чотиризірковою авіакомпанією з повітряним парком, що складається з 335 пасажирських і вантажних літаків. Нині авіакомпанія здійснює рейси до 300 аеропортів (49 внутрішніх і 251 міжнародних) і є першою в Європі та четвертою у світі авіакомпанією за кількістю напрямків. До того ж Turkish Airlines сьогодні здійснює польоти до найбільшої кількості країн світу – 120 країн на 5-ти континентах, що є найбільшим показником серед авіакомпаній світу відповідно до гіда UMB.

«Наша домовленість про постачання нових літаків типу 787 Dreamliners – це значний крок на шляху покращення комфорту та створення нових вражень для наших пасажирів від перельотів, оскільки такі літаки є найновішими та одними з найдосконаліших у світі, - зазначає М. Ілкер Айджи, голова правління ради директорів “Turkish Airlines”. - Під час обговерення деталей замовлення ми чітко оцінюємо обсяги робіт місцевої турецької галузі постачальників у суму 1 млрд доларів США».

Натомість, як повідомив заступник голови компанії “Boeing” Рей Коннер співпраця компанії Boeing з Туреччиною триває вже понад 70 років, а зараз вони виводять обопільне співробітництво на наступний рівень, що прискорить зростання турецької аерокосмічної галузі, в той же час реалізуючи довгострокові цілі Boeing щодо розширення присутності на цьому ринку.

Дана ініціатива визначає стратегічні передумови для узгодження інвестицій та програм Boeing з основними цілями та зацікавленими сторонами турецької авіаційної промисловості в галузі досліджень, інженерії та вдосконалення майстерності.

Ігор Галущак






Друкувати
Найбільш популярні матеріали