Lviv ІТ Arenа: все більше успішних стартапів
У Львові підбивають підсумки наймасштабнішої події українського ІТ світу – конференції ІТ Arenа, яка стала найбільшою за кількістю відвідувачів не лише в Україні, але й у Східній Європі. Цьогоріч вона зібрала в конференц-залах стадіону Арена Львів більше 2 000 учасників, серед яких: топ-менеджмент українських та іноземних ІТ компаній, інвесторів та стартапи, працівників ІТ сфери та студентів ІТ спеціальностей.


Вже офіційна церемонія відкриття цьогорічної ІТ Arena здивувала усіх присутніх, адже відбулась без традиційних ведучих. Натомість відкривали конференцію новітні технології: жіноче комп’ютеризоване зображення та синтезований голос, названий Аріною, на честь конференції. А після офіційної церемонії відкриття розпочався справжній марафон – доповіді спікерів паралельно на трьох напрямках: business, technology та product. Зокрема стрім business розпочався з доповіді Керрі Галлард з Global Sourcing Association, присвяченій особливостям аутсорсингу та ведення такого різновиду бізнесу; а стрім product розпочав Мартін Еріксон з Mind the Product з лайфхаками та порадами як побудувати успішну команду для створення успішного продукту.

«Щороку ІТ Арена якісно змінюється, росте команда організаторів та однодумців, більшає людей, які їдуть на конференцію з інших міст України та закордону. Цього року в нас були фантастичні спікери, більше 90 осіб, кожен з яких – експерт в своїй галузі. Я дуже радий що вони виступили саме тут, у Львові, на ІТ Арені. Ця подія є пізнаваною, особливою, і вона дуже личить нашому місту, яке стає центром технологій та ІТ-індустрії і має на майбутнє багатообіцяючі плани» - розповідає Степан Веселовський, СЕО, Lviv IT Cluster.

Згодом business стрім продовжив Майк Бутчер, editor-at-large найвідомішого технологічного видання TechCrunch з доповіддю, в якій розповів про Штучний Інтелект, і як він вже змінює наше життя, побут та громадський простір, в якому ми живемо. Після нього про історію власного успіху розповів Ярослав Ажнюк, засновник найвідомішого українського стартапу Petсube. На головній сцені конференції також відбулась церемонія інавгурації навчальних програм Львівсього Кластеру – IoT та Artificial Intelligence у Львівській Політехніці та Data Science&Іntelligent Systems в ЛНУ ім. І.Франка.

Після інавгурації відбулося представлення фіналістів Startup Competition, після чого на головній сцені оголосили переможців конкурсу стартапів. Серед переможців: The Best Pitch – IRAengine, стартап виграв запрошення на престижний конкурс стартапів Slush 100 Pitching Competition. The Best B2C стартап – Senstone, отримав запрошення на фінал конкурсу Seedstars Ukraine; The Best B2B стартап - Docsify, отримав запрошення на Bootstrap від The Next Web.

Ігор Галущак
Львів






Друкувати
Найбільш популярні матеріали