Стало відомо, скільки українці заборгували за комунальні послуги
Українці заборгували 7,442 млрд грн за опалення та гаряче водопостачання. Минулого року було на 2,476 млрд грн менше.


Такі дані станом на 31 серпня, пише gazeta.ua з посиланням на "Слово і діло".

Найбільша заборгованість за опалення й гаряче водопостачання станом на кінець серпня була в Києві - 1,481 млрд грн. При цьому субсидій місто отримало на 179,9 млн грн. Окремо додамо дані Київської області: сума боргу складає 185,1 млн грн, виділених субсидій - 128,6 млн грн.

На другому місці - Харківська область. Там населення недоплатило за тепло й гарячу воду 1,466 млрд грн. Субсидій же харків'яни отримали минулого опалювального сезону на 196,8 млн грн.

Третім регіоном, де борг за цими показниками перевалив за мільярд, виявилася Дніпропетровська область. Там сума неоплачених послуг із гарячого водо- і теплопостачання на кінець серпня становила 1,346 млрд грн. При цьому субсидії тут оформлювали значно активніше, ніж у решті регіонів країни: їх сума склала 230,4 млн грн.

Кабмін змінив порядок нарахування субсидій за комунальні послуги. Раніше вони розраховувались від 1 жовтня до 30 квітня. Відтепер для тих, хто користується індивідуальним опаленням, субсидія доступна лише від 15 жовтня до 15 квітня наступного року.

Українці, які користуються центральним опаленням, мають орієнтуватись на рішення місцевої влади про початок та закінчення опалювального сезону.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали