ОПЗ відновить роботу після простою
Керівництво заводу заявило, що ОПЗ планує завершити ремонт агрегатів карбаміду і аміаку до 10 жовтня.


Одеський припортовий завод був зупинений в липні. Зараз підприємство тільки відвантажує складські запаси продукції, але може відновити роботу на початку жовтня.

«Зупинка виробничої діяльності була пов'язана з проведенням технічних робіт. Орієнтовно плануємо вийти з ремонту агрегатів карбаміду і аміаку 8-10 жовтня», - сказав в.о. директора Одеського припортового заводу, голова правління Сергій Назаренко.

Також після тримісячного простою ОПЗ уклав контракт про постачання природного газу з приватною фірмою. Газ буде постачатися за давальницькою схемою, причому його ціна буде нижчою за ту, яку пропонує промисловим споживачам НАК "Нафтогаз України", і складе 7600 грн за 1 тис. куб. м.

«Через те, що нам не вистачає оборотних коштів, ми можемо зараз працювати тільки за давальницькою схемою. Газ в обмін на аміак», - зазначив Назаренко.

За даними керівництва ОПЗ, за січень-серпень 2017 року в Україну було поставлено мінеральних добрив на 720 млн дол. Близько 360 млн дол припало на поставку азотних добрив (виробляються з аміаку, виробленого на ОПЗ). При цьому за січень-серпень з країни було експортовано мінеральних добрив тільки на 70 млн доларів.

Нагадаємо, минулого місяця ОПЗ опинився на межі закриття через зрив чергового конкурсу на поставку сировини.

На початку березня ОПЗ відновив роботу після 2 місяців простою. Тоді завод перейшов на давальницьку схему роботи, і 4 тисячі співробітників змогли повернутися на свої місця. Однак 500 працівників були змушені звільнитися через простій і відсутність зарплат.

За матеріалами: UBR






Друкувати
Найбільш популярні матеріали