Названі найпопулярніші смартфони першої половини 2017 року
За даними компанії IHS Markit, iPhone 7 став найпопулярнішим смартфоном першого півріччя. Слідом за ним розташовуються смартфони iPhone 7 Plus, далі йде апарат Samsung Galaxy Grand Prime Plus. Останній являє собою бюджетний пристрій з 5-дюймовим екраном і дозволом 540х960 пікселів. Випущений в 2015 році iPhone 6s знаходиться на 4-й позиції, за ним розташовується флагман Galaxy S8, на 6-му місці - Galaxy S8 +.


Хоча смартфони iPhone 7 і iPhone 7 Plus зайняли два перших місця, вони показують продажі нижчі, ніж у iPhone 6s і iPhone 6s Plus роком раніше. iPhone 6, iPhone 6s і iPhone 7 були найпопулярнішими смартфонами першої половини 2015 року, 2016 і 2017 років відповідно. Їх частка на ринку становила 10%, 7% і 5%.

Galaxy S8 + в цьому році знаходиться на 6-му місці, але рік тому Galaxy S7 Edge був четвертим. Причиною падіння експерти пояснюють більш пізній реліз. В цьому році смартфони Samsung випустила в квітні, на місяць пізніше попередніх років. Сумарні продажі Galaxy S8 і S8 + були нижчі, ніж в Galaxy S7 і S7 Edge роком раніше.

Всього в першу десятку увійшли п'ять смартфонів Samsung, чотири Apple і один апарат китайської компанії Oppo. Цей китайський виробник продає багато своїх пристроїв за межами країни, тому загальне число смартфонів, які розходяться в кількості більше 1 млн на місяць, зросла з 17 в минулому році до 22 в цьому. У Samsung таких моделей десять, у Apple - чотири.

За матеріалами: UBR






Друкувати
Найбільш популярні матеріали