Стало відомо, скільки газу Україна накопичила в ПСГ
Обсяг газу в підземних сховищах (ПСГ) України станом на 23 жовтня склав 16,974 мільярда кубометрів, збільшившись за добу на 0,01%, свідчать дані на сайті "Укртрансгазу".


Рівень заповнення сховищ за добу збільшився до 54,842% з 54,838% у попередній день.

Комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко в кінці вересня заявив, що обсягу газу в ПСГ України більш ніж достатньо для проходження майбутнього опалювального сезону.

Крім того, він зазначив, що "Нафтогаз" очікує скорочення споживання газу в Україні в прийдешньому зимовому сезоні приблизно на 5% в порівнянні з попереднім аналогічним періодом. За даними "Укртрансгазу", Україна відібрала за опалювальний сезон 2016-17 років 6,7 мільярда кубометрів газу з ПСГ, що на 21% менше, ніж в попередньому періоді.

"Укртрансгаз" раніше повідомив, що Україна в січні-серпні 2017 року збільшила імпорт газу по реверсу з ЄС на 95,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 9,4 мільярда кубометрів. Цього року надходження газу по словацькому напрямку склало 7,1 мільярда кубометрів, по угорському - 1,5 мільярда кубометрів і за польським - 0,8 мільярда кубометрів.

За матеріалами: UBR






Друкувати
Найбільш популярні матеріали