Підвищення пенсій для 6 мільйонів пенсіонерів виявилося значно нижчим рівня інфляції
Так звана пенсійна реформа в Україні носить надзвичайно суперечливий характер і не долає тих суперечностей, які мали місце в традиційній для нашої країни системі пенсійного забезпечення. Ця реформа лише ускладнила для багатьох громадян вихід на пенсію та сформувала туманні перспективи для зростання розміру пенсій.

На своїй сторінці у Facebook український політик Валерій Коновалюк стверджує, що «підвищення пенсій для 6 мільйонів пенсіонерів виявилося значно нижчим за розмір індексації на зростання інфляції відповідно до вимог закону. Не важко порахувати зростання інфляції за три роки і який сьогодні рівень купівельної спроможності щодо підвищеного розміру пенсій. Зате про це рапортують так, що наче ощасливили всіх і чекають подяки від зубожілих громадян».

При нинішньому зростанні цін на переважну більшість споживчих товарів, перманентному збільшенні тарифів за комунальні послуги, подорожчанні ліків символічне номінальне збільшення пенсій переважній більшості українських громадян не забезпечить навіть мінімальних позитивних зрушень стосовно підвищення рівня життя. Весь тягар так званих реформ перекладено на найбідніші верстви населення.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали