Українцям доведеться платити за опалення влітку
Українці через півроку отримають житлово-комунальні послуги за новим законом, Рада після повторного другого читання ухвалила новий Закон “Про житлово-комунальні послуги”. Закон, зокрема, передбачає введення абонплати за гарячу та холодну воду та опалення.


Про це йдеться в матеріалі Сегодня, повідомляє finance.ua.

Так, абонплату за воду доведеться платити, незалежно від того, користувався нею споживач чи ні, а за тепло — весь рік, а не тільки в опалювальний сезон. Планується, що ці гроші підуть на ремонт та обслуговування тепло- і водомереж. При цьому теперішня вартість куба води і гігакалорії тепла зменшиться на величину абонплати.

Якою буде абонплата, поки що невідомо, оскільки протягом півроку після вступу закону в силу її повинен розрахувати Кабмін. За електроенергію, газ та вивіз побутового сміття абонплата поки що не вводиться, але для жителів багатоповерхівок це не критично, бо за газ і сміття вони все одно платять за нормами.

Енергоексперт Валентин Землянський говорить, що від введення абонплати постраждають ті, хто мало користується водою. А директор Асоціації управителів багатоквартирних будинків Андрій Нікончук підкреслює, що для того, щоб оцінити нововведення, потрібно дочекатися, коли буде визначено розмір абонплати, а закон набуде чинності.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали