Чим небезпечний BitcoinКеруючий приватними активами, одиного з найбільших в світі банків, не планує інвестувати в біткоіни або інші кріптовалютні активи через відсутність державного нагляду і відсутність чіткої стратегії виходу з інвестицій.

2017 рік став переломним для біткоіни і його ймовірно запам'ятають як рубіж, який перетворив криптовалюту з цікавого експерименту, в якому беруть участь тільки технологічні ентузіасти і лібертаріанці, в основний фінансовий інструмент, який, за словами генерального директора Pantera Capital Дена Морхед (Dan Morehead), буде «очікуваним» компонентом добре збалансованого фінансового портфеля.

Проте, UBS Group AG, одна з найбільших світових компаній, керуючих приватними капіталами, не має наміру додавати криптовалюту в свій інвестиційний портфель. В інтерв'ю Bloomberg, Марк Хефеле (Mark Haefele), інвестиційний директор UBS, сказав, що відсутність державного нагляду надає криптовалюті «ризик, що не піддається оцінці»:

«Все, що потрібно - це один теракт в США, який фінансують біткоіни, для того, щоб регулятор країни більш серйозно втрутився і вжив заходів. Біткоін несе в собі ризик, що не піддається оцінці, який відсутній у інших валют».

Більш того, ставлячи під сумнів, що покупку криптовалюти слід взагалі класифікувати як інвестицію, він заявив, що фірми не мають можливості розробити чітку стратегію виходу для забезпечення прибутку.

«Те, що сильно мене бентежить - сильна різниця між тим, коли ви почали інвестувати і коли ви захотіли забрати гроші», - сказав Хефеле. «Як ви дізнаєтеся, коли продавати біткоіни?».

З урахуванням цих чинників, Хефеле сказав, що біткоіни взагалі поки не розглядається UBS в якості інвестиції. Применшити значне зростання галузі в цьому році, він заявив, що капіталізація ринку, що оцінюється приблизно в 230 мільярдів доларів, навіть «не підійшла близько до обсягу інших валют», які UBS включає в свій портфель.

bits.media






Друкувати
Найбільш популярні матеріали