Приватбанк: ставки ростутьПриватбанк: ставки ростутьНа депозитному ринку серйозні зміни. Щоб догодити НБУ і залучити гроші вкладників, держбанки один за одним підвищують ставки за гривневими заощадженнями.

Після підвищення облікової ставки НБУ, короткострокові гривневі вклади в держбанках почали дорожчати. Слідом за Ощадбанком і Укргазбанком, відсотки по «коротким» депозитами також підвищив ПриватБанк.

Наведені вище банки - монополісти на цьому ринку (в їх портфелі знаходиться понад 60% депозитів населення) і приклад для наслідування іншим. Слідом за державними банками ставки змушені підвищувати і приватні фінустанови.

У десятці банків, які пропонують найвищі ставки за річними гривневими вкладами, з'явилися нові «обличчя». Так, ВТБ, який довго займав в нашому рейтингу перші місця, втомився тримати планку, знизив прибутковість і вибув з топ-10. Замість нього в десятку увійшов Универсалбанк.

Банк Форвард - абсолютний лідер по прибутковості 12-місячних гривневих вкладів - закрив депозит «Прогресивний». Через це максимальна ставка за річними вкладами у банку впала на 0,25%. Це не вибило Форвард «з сідла» - він продовжує пропонувати найвищу прибутковість за гривневими 12-місячними вкладами серед учасників огляду.

За останні два тижні ставки за гривневими вкладами також знизив Місто Банк. Найбільше подешевшали 3-місячні внески - на 2%.

Зате державний ПриватБанк збільшив ставку по гривневих депозитах на 3-місяці на 2%. Також Приват підвищив прибутковість 6-місячних вкладів. Але по ним зростання було менше - на 1%.

Слідом за держбанками, підвищувати ставки доводиться і приватним фінустановам. Так, з часу останнього огляду, прибутковість короткострокових вкладів також підвищили ПУМБ і Банк Інвестицій та Заощаджень.

minfin






Друкувати
Найбільш популярні матеріали