Що очікує гривню на наступному тижніСьогодні вартість американської валюти стабілізувалась на середньому рівні 26,9 гривень на готівковому ринку Україну, тоді як на міжбанку долар прибавив лише 6 копійок: з 26,87 до 26,93 гривень.

Разом із тим, фінансова система України не має надлишку гривневої ліквідності. Зокрема, залишки коштів на коррахунках банків зменшилися на 4,05% до 55,4 млрд грн.

Крім того, міністерство фінансів України очікує невелику волатильність на валютному ринку до кінця року.

За словами міністра фінансів Сергія Марченко, до кінця року у розпорядників бюджетних коштів традиційно накопичуються залишки, розподіл яких надає не суттєвий вплив на валютний ринок.

Однак, запевнив Марченко, Мінфін контролює ситуацію і докладає всіх можливих зусиль для уникнення надмірного тиску на курс національної валюти.

«Ця ситуація цілком керована. Ми робимо все можливе, щоб уникнути надмірного тиску гривні на ринок, впливу на валютний ринок, щоб ритмічно розподіляти платежі в системі і щоб в кінці року не було тиску. Ми розуміємо обсяг проблеми, яка може виникнути в грудні, і намагаємося все це згладжувати», - зазначив заступник міністра.

Таким чином, не варто очікувати суттєвого зростання вартості американської валюти в Україні в третій декаді поточного місяця та у грудні-2017.

Економіст






Друкувати
Найбільш популярні матеріали