Стало відомо, в які країни ЄС найчастіше їдуть українські заробітчани
82,7% усіх українців, котрі їдуть в ЄС, роблять це задля заробітку.


585 969 — саме стільки тимчасових іммігрантів прийняла Польща у 2016 році. Це більше, ніж у випадку Німеччини. Лідером з приблизно 866 тисячами посвідок на перебування для громадян з-за меж Європейського Союзу є Великобританія. Такі дані оприлюднив Євростат.

За офіційної інформацією Європейського управління статистики, Польща бачила так звані перші дозволи на перебування для приблизно 586 тисяч громадян з-за меж ЄС. Більшість — 512 тисяч — це українці. Це 82,7% з усіх осіб, яким Польща видала посвідки на перебування у 2016 році,.

Більше тимчасових дозволів серед держав ЄС у 2016 році бачила тільки Великобританія — приблизно 866 тисяч.

Німеччина, яка опинилася на третій сходинці цього рейтингу, бачила майже 505 тисяч дозволів громадянам з-за меж ЄС.

Однак дуже різним є порядок видачі таких дозволів. Серед причин у випадку Польщі переважає праця. Так ствердило 84,3% опитаних іммігрантів, які приїжджали над Віслу у 2016 році. Крім того, для 5,6% анкетованих це навчання, для 1,4% — сімейні підстави, а 8,7% назвали інші причини.

82,7% усіх українців, котрі їдуть в ЄС, роблять це задля заробітку. В результаті, Польща видає найбільше дозволів на перебування у зв'язку з працею серед усіх держав ЄС — 58%.

Найбільші групи іммігрантів з-за меж ЄС, яким видали дозволи на перебування на терені ЄС, це: українці (588 тис.), сирійці (348 тис.) та американці (250 тис.).

Перший дозвіл на перебування видається особам, котрі приїжджають до даної країни вперше у житті або щонайменше після шестимісячної перерви.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали