Нардеп пояснив, чому українцям потрібно 10 000 гривень мінімальної зарплати
Знецінення національної грошової одиниці призвело до зменшення купівельної спроможності більшості українських громадян, що негативним чином відобразилося на їх матеріальному становищі. Представники лівих сил небезпідставно вимагають підвищення мінімальної заробітної плати.


Як зазначає на своїй сторінці у Facebook лідер українських лівих Сергій Каплін, «ми вже змусили прем'єра заговорити про 10000 зарплатні, однак поки середньої, але людям потрібні 10000 гривень міні малки. 5000 гривень мінімальної пенсії і робочі місця.

Сьогодні під Кабміном знову учні та працівники коледжів та технікумів, які через бюджетні маніпуляції бояться залишитись на вулиці. Після передачі фінансування на місця – з мережі профтехосвіти зникнуть десятки закладів. Щороку множаться борги перед освітянами, учні без стипендій, харчування, технікуми та коледжі без води і світла.

Молодь зі своїми вчителями прийшли вимагати від Уряду роботи, а не знущання. Тисячі людей підтримали наш ультиматум: або виконання наших вимог, або відставка.

Перегляд пакету соціальних стандартів потрібен як з метою забезпечення прийнятного рівня життя переважної більшості громадян, так і для нарощення платоспроможного попиту населення, щоб стимулювати розвиток малого та середнього підприємництва.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали