Де народні депутати можуть заробити свої тисячі доларівВ умовах масового зубожіння переважної більшості населення підняття заробітної плати депутатам Верховної Ради України можна розглядати як «пір під час чуми». Та депутати вкотре проігнорували морально-ціннісний імператив і підняли собі зарплату.

Народний депутат України Сергій Рудик на своїй сторінці у Facebook наголошує, що «в перерві між голосуваннями «ЗА» зміни до Бюджетного кодексу та розглядом питання про продовження мораторію на продаж землі, колеги спробували по-швидкому проголосувати «ЗА» підвищення заробітної плати самим собі. На жаль, їм це вдалося.

Я вже неодноразово заявляв свою позицію з цього питання. Вважав і вважаю, що політики не мають морального права підвищувати собі заробітну платню, особливо в таких складних економічних умовах, як зараз. Це можна робити тільки у тому випадку, коли наші виборці теж матимуть гідні заробітні плати і пенсії. А кому не подобається заробітна плата народного обранця – не балотуйтеся! Йдіть в приватний сектор і заробляйте там свої тисячі доларів! Свою позицію підтвердив, натиснувши червону кнопку «ПРОТИ».

Враховуючи те, що переважна більшість депутатів нинішнього скликання парламенту є доволі заможними людьми, то критика Рудиком рішення вищого законодавчого органу стосовно підвищення народним обранцям зарплати є обґрунтованою.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали